Αρχική » Ανακοινώσεις » Στο Θέατρο της Κούκλας

Στο Θέατρο της Κούκλας

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου το Γ4 επισκέφθηκε το “θέατρο της Κούκλας” Ψαρουδάκη 34 Κάτω Πατήσια για να παρακολουθήσει τη παράσταση “Βαβυλωνία” του Δημ. Βυζαντίου.

Το έργο εξελίσσεται σε μια ταβέρνα της Αθήνας όταν έφτασε η είδηση της συντριβής του στόλου του Ιμπραήμ στη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Εκεί βρέθηκαν για να γιορτάσουν το γεγονός Έλληνες που κατάγονταν από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που μιλούσαν διαφορετικές διαλέκτους. Η δυσκολία στην επικοινωνία έφερε και την παρεξήγηση. Ο Κρητικός κατηγορεί τον Αρβανίτη πως “Τρώτε τα κουράδια μας” και ο Αρβανίτης τον πυροβολεί και τον τραυματίζει. Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει ο επτανήσιος χωροφύλακας και η ασυνεννοησία έχει σαν συνέπεια να καταλήξουν όλοι στη φυλακή!

Η “Βαβέλ” του Βυζαντίου δεν είναι μακριά από τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Πρόσφατα βιώσαμε το “αλαλούμ” κατά την περίοδο της πανδημίας. Μέσα από τα ΜΜΕ και τα ΜΚΔ μεγαλόσχημοι ομιλητές συνέβαλαν να δημιουργηθεί μια νέα Βαβυλωνία, αλλά αυτή τη φορά με πολλούς έγκλειστους σε ΜΕΘ!

Η εμψύχωση της κούκλας από τον κ. Τάκη Σαρρή ήταν εξαιρετική και απέδειξε ότι το κουκλοθέατρο δεν είναι μόνο για παιδιά!

sdr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *