Αρχική » Ανακοινώσεις » Ο Καραγκιόζης υπάλληλος στο Κ.Ε.Π

Ο Καραγκιόζης υπάλληλος στο Κ.Ε.Π

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, η τάξη της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησε την παράσταση θεάτρου Σκιών με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης υπάλληλος στο Κ.Ε.Π», με τον καραγκιοζοπαίκτη Δημήτρη Βίβο, μαθητή Λυκείου. Μια παράσταση αρκετά ενδιαφέρουσα, με αποκλειστικά κωμικό χαρακτήρα, που τη λάτρεψαν όλοι οι μαθητές!

Η παράσταση από τα πρώτα της λεπτά, χάρισε άφθονο γέλιο στους μαθητές, αφού οι αστείες σκηνές, ξεκινούν μόλις από την είσοδο της φιγούρας του Καραγκιόζη στη «σκηνή». Το έργο για ακόμη μια φορά διακωμωδεί τις συνθήκες και τον φτωχικό τρόπο ζωής του Καραγκιόζη. Αρχικά ο Καραγκιόζης συναντά τον Χατζηαβάτη, μεταξύ των οποίων γίνονται χιουμοριστικοί διάλογοι από τους οποίους δεν λείπουν, οι εκατοντάδες καρπαζιές και κλωτσιές που δίνει ο ένας στον άλλο. Η υπόθεση αρχίζει όταν ο Δήμαρχος λέει στον Χατζηαβάτη για την κενή θέση εργασίας στο Κ.Ε.Π , αλλά και για την αμοιβή που δίνει. Ο Χατζηαβάτης δεν χάνει λεπτό και καταφτάνει στο σπίτι του Καραγκιόζη να μοιραστεί μαζί του τα καλά νέα. Ο Καραγκιόζης δέχεται αμέσως και δεν χάνει στιγμή να συναντήσει τον Δήμαρχο, ώστε να κλείσει η συμφωνία. Έτσι ακολουθούν «σκηνές» άκρως σουρεαλιστικές, που ο ήρωάς μας φορώντας τα καθημερινά τρυπημένα του ρούχα (αντί του κοστουμιού), αναλαμβάνει το γράψιμο επιστολών, οπότε ακολουθούν πολλές γκάφες.

      Η παράσταση αυτή, ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους καθηγητές που σίγουρα σαν ανάμνηση θα τους μείνει αξέχαστη! Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στον Καραγκιοζοπαίχτη Δημήτρη Βίβο και στον βοηθό του Νίκο Πορίχη, οι οποίοι, αν και αρκετά νέα παιδιά, προσπαθούν με ‘’νύχια και με δόντια’’ να κρατήσουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών ζωντανή…   

Το δελτίο τύπου συνέταξε η Μελίνα Μονογιού    

Απόσπασμα από την παράσταση.

Φωτογραφίες και σχόλια μαθητών μας.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *