Αρχική » Σχολικές Δραστηριότητες » Σχολικές Δράσεις 2020 – 2021

Σχολικές Δράσεις 2020 – 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

(2020-2021)

1. Ασκήσεις αυτογνωσίας με στόχο τη λήψη εκπαιδευτικών αποφάσεων και το σχεδιασμό σταδιοδρομίας (γ΄ τάξη)

(υπεύθυνη: Μ. Τερζάκη, ΠΕ02)

Υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω e-class και webex και ολοκληρώθηκε δια ζώσης στη λήξη του διδακτικού έτους.

Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας που στοχεύει στην ανίχνευση των ενδιαφερόντων και των δεξιοτήτων των μαθητών της ομάδας την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας, την ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα, την άσκηση στη διαδικασία λήψης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής απόφασης, αλλά και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών με την αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων και ασκήσεων επαγγελματικού προσανατολισμού.

2. Λογοτεχνικό Εργαστήρι (όλες οι τάξεις)

(υπεύθυνη: Μ. Μπρούλια, ΠΕ02)

Υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω e-class και webex.

Πολιτιστικό πρόγραμμα που στοχεύει στην καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία, ώστε να γίνουν ενεργητικοί και διά βίου αναγνώστες, την ανταλλαγή απόψεων, συνεργασία και ανάπτυξη του διαλόγου ανάμεσα στους μαθητές της ομάδας, και την επαφή με τα κύρια χαρακτηριστικά ολόκληρων λογοτεχνικών έργων (πλοκή, δομή, χαρακτήρες, ιδέες) και όχι ανθολογημένων αποσπασμάτων που στερούν τη λογοτεχνική απόλαυση. Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στην πολύπλευρη γλωσσική καλλιέργεια των μαθητών.

3. Το θέατρο εργαλείο εκπαίδευσης και εξέλιξης της προσωπικότητας (όλες οι τάξεις)

(υπεύθυνη: Ν. Αναστασιάδου-Ζαρμποζάνη, ΠΕ03)

Υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω webex και ολοκληρώθηκε δια ζώσης στη λήξη του διδακτικού έτους με θεατρική παράσταση.

Πολιτιστικό πρόγραμμα που στοχεύει στη συγκρότηση θεατρικής ομάδας, τη διδασκαλία θεατρικών τεχνικών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την αξιοποίηση του θεάτρου ως στοιχείου πολιτισμού και εργαλείου για την εκπαίδευση και καλλιέργεια της προσωπικότητας. Παρακολουθήστε την θεατρική μας παράσταση https://www.youtube.com/watch?v=Dlbt0J131u4&t=391s

4. Μαθητικό ραδιόφωνο-Πρώτος ήχος (γ’ τάξη)

(υπεύθυνη: Α. Ματζάκου, ΠΕ05)

Υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω e-class και webex και ολοκληρώθηκε δια ζώσης στη λήξη του διδακτικού έτους.

Συμμετοχή στο European School Radio «Κάντο να ακουστεί». Οι γενικοί παιδαγωγικοί στόχοι του είναι η καλλιέργεια της συλλογικότητας και της συνεργασίας, η βελτίωση των σχέσεων των μαθητών σε επίπεδο ομάδας, η ανάληψη  πρωτοβουλιών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ενθάρρυνση των μαθητών να εκφράζουν και να τεκμηριώνουν τις απόψεις τους.

Οι ειδικοί παιδαγωγικοί στόχοι του προγράμματος είναι να γνωρίσουν την ιστορία του ραδιοφώνου, να κατανοήσουν το τεχνολογικό υπόβαθρο που ορίζει την εξέλιξή του, να γνωρίσουν τη διαδικασία  παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής και να έρθουν σε επαφή με τεχνικά μέσα και μεθόδους παραγωγής διαδικτυακών ραδιοφωνικών εκπομπών. Ακούστε μια δημιουργία της ομάδας ραδιοφώνου https://drive.google.com/file/d/1f10Tf7ugrWF8Uf9Bq5C4N_PiHvQg_sd7/view?usp=sharing


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *